Нацбанк відмовив білоруському олігарху в купівлі БТА Банку

Поділитися:

Громадянин Республіки Білорусь Микола Воробей звернувся до Національного банку України з проханням про придбання 100 відсотків статутного капіталу АТ «БТА Банк». Однак український регулятор відмовив білоруському олігарху. Про це інформує прес-служба НБУ.

У повідомленні НБУ йдеться, що причиною відмови в покупці українського «БТА Банку» є ділова репутація претендента Миколи Вороб‘я. Вона не бездоганна. Як виявилося, 17 грудня 2020 року рішенням Ради Європейського Союзу Микола Воробей внесений до переліку осіб, до яких застосовані персональні санкції.

«Відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку, застосування санкцій до особи є підставою втрати ним бездоганної ділової репутації протягом терміну дії санкцій і трьох років після їх скасування», – прокоментували у регулятора рішення.

Крім цієї причини, мотивом для відмови стала недостатня кількість документів, які представив Микола Воробей для підтвердження свого фінансового стану та законності джерел доходу.

Нагадаємо, Нацбанк назвав найбільш збиткові та прибуткові банки.

Також раніше повідомлялося, що як сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, програма доступних кредитів для бізнесу, яка більше відома як програма «5-7-9», виявилася цілком успішною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу