«Генпрокурор Венедіктова підігрує Офісу Президента» – експерт

Поділитися:

Детективи Національного антикорупційного бюро проситимуть обрати для заступника голови Офісу президента Олега Татарова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Воно стосується можливої ​​причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микита. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

14 грудня Печерський суд постановив передати справу, в якій фігурує Татарів, від НАБУ в Госбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

Подробиці теми розповів виконавчий директор антикорупційного штабу Сергій Миткалик в ефірі телеканалу “Перший Діловий“.

«У цій справі я погоджуюся зі словами Артема Ситника, який сказав, що за змістом цієї справи, ми не могли надати підозру Олегу Татарову. Всі докази, були цілком законними та правильними. Єдине, що є застереження про те, що справа може не рухатися далі. Ми бачили, що, наприклад, коли НАБУ приходило вручати підозри Татарову, він спочатку намагався всіляко цього уникнути, а вже сьогодні, коли він прийшов, стало очевидно, що цілком ймовірно він уже готовий до такого розвитку подій і далі буде ще цікавіше», – заявив він.

Він зазначив, що сама Венедіктова в подібних справах далеко не в перший і в не останній раз підіграє.

«Тут насправді можна згадати майже кожна справа, яке пов’язана з топменеджерами. Можна згадати народних депутатів Олександра Юрченка, Халімова, того ж Татарова. Це все говорить про те, що саме від дій Венедіктовой залежить подальше розслідування і закриття справ. Саме Генпрокурор зазвичай і затягує такі справи. Спочатку не вносити потрібні відомості до реєстрів або ж зовсім змінює групи прокурорів. І такі дії вже перетворилися в системності з боку Венедіктової, які говорили б про те, що вона прямо виконує вказівки Офісу президента і дуже часто в цьому керується не юридичними шляхами», – вважає фахівець.

Він заявив, що якщо навіть проаналізувати цю зміну прокурорів і ті підстави, які були взяті в справі Олега Татарова, то виникає велике здивування з того обставини, що вони взагалі відсутні в кримінально процесуальному кодексі.

«Тому Ірина Венедіктова діє досить зручно для Офісу президента і в цій справі вона швидше за все буде стояти на стороні Олега Тататрова цілком ймовірно, що з її боку можуть ще піти певні дії за цією справою», – заявив директор антикорупційного штабу.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Ірина Венедиктова прокоментувала питання розслідування скандальної формули «Роттердам +». Про це чиновниця заявила в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами Венедиктової, зважаючи чинного процесуального кодексу України деякі скандальні справи по типу «Роттердам +» можуть розслідуватися роками.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу