Микола Лагун став невиїзним через борги

Поділитися:

Суд заборонив виїжджати за кордон Миколі Лагуну – ексакціонеру Дельта Банку, до того часу, поки він не сплатить борги перед Ощадбанком. А це – 948 млн гривень, понад 110 млн доларів і майже 12,5 мільйонів євро. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що раніше Лагуна як поручителя Дельта Банку зобов’язав сплатити ці борги Верховний Суд. Згодом же – виконавча служба заявила – боржник ухиляється від виконання судового рішення.

Крім того, в Ощадбанку кажуть, що на нього зареєстровано майно, що перебуває в іпотеці НБУ, Укрексімбанку і Укрсоцбанку. Крім цього, Нацполіція повідомила Лагуну про підозру в несплаті податків на більш ніж 30 млн гривень.

Слід зазначити, що “Дельта Банк” визнали неплатоспроможним в березні 2015-го. Тоді ж в банк ввели тимчасову адміністрацію. За оцінкою Фонду гарантування вкладів фізосіб, орієнтовні загальні втрати кредиторів через банкрутство фінустанови – понад 24,5 мільярда гривень.

Так, найбільшими акціонерами Дельта Банку на початок 2015 року було Микола Лагун і офшорна компанія Карджіл Файненшл Сервісес Інтернешнл. Крім того, Лагуну належали Омега Банк, Астра Банк і Кредитпромбанк. Всі вони – в стані ліквідації, за винятком “Астра Банк”. Його продав Фонд гарантування вкладів фізичних осіб новому власнику.

Нагадаємо, що в Національній поліції України пред’явили звинувачення стосовно ексвласника «Дельта Банку» Миколи Лагуна. Підприємця підозрюють у несплаті податків, як повідомляє прес-служба поліції.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на голландських аукціонах 17 червня продав права вимоги «Дельта Банку» до фізосіб за іпотечними, авто- і беззаставних кредитах на загальну суму 827 млн ​​за 39 млн грн. У тому числі пул кредитів на 258 млн грн за 11,9 млн грн продано ТОВ «Фінансова компанія« Довіра та гарантія ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу