У Мінекономіки фіксують уповільнення падіння ВВП

Поділитися:

З січня по жовтень 2020 року в Україні сповільнилося зменшення ВВП (валового внутрішнього продукту) на три десятих відсотка.

Про це в середу, 9 грудня, представлені відомості в огляді економічної активності Мінекономіки (Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства).

Як вказується в огляді відомства, за десять місяців поточного року ВВП падав, але швидкість цього процесу зменшилася з п’яти з половиною відсотків до 5,2 відсотка.

Зазначено також, що ситуація в промисловості краща за ситуацію в сільському господарстві. Більшість промислових підприємств поліпшили свою динаміку і наростили випуск продукції.

А ось в сільському господарстві хоч ВВП теж сповільнював падіння, але це падіння призвело до зменшення врожайності основних рослинних культур.

Нагадаємо, в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства розповіли, що падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в першому кварталі 2021 року становитиме близько 3%. Надалі ситуація покращиться.

Також раніше повідомлялося, що в Нацбанку розповіли, коли українська економіка вийде з кризи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу