Уряд не буде зупиняти громадський транспорт навіть під час локдауну

Поділитися:

В Україні не планують повної зупинки руху громадського транспорту навіть якщо буде оголошено локдаун. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль після засідання Кабміну під час години запитань до уряду у сесійній залі Верховної Ради. Зокрема йшлося про те, що весняний досвід дав змогу оцінити тяжкість ситуації та зробити висновки.

Окрім громадського міського транспорту працюватиме міжміський, авіаційний, залізничний. Не зупинятимуться як пасажирські, так і вантажні перевезення. Таке рішення було прийняте на основі висновків експертів стосовно відносної безпеки транспорту. І в Україні, і в інших країнах транспорт не вважається найнебезпечнішим місцем з точки зору розповсюдження коронавірусу.

Раніше повідомлялося про те, що Німеччина продовжила локдаун до 10 січня. Жорсткий карантин на території ФРН був оголошений 2 листопада. Відзначимо, що про рішення уряду стало відомо після зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з главами німецьких земель.

Натомість у МОЗ України запропонували перенести локдаун. Міністр охорони здоров’я України заявив, що найбільш напруженою ситуація в лікарнях України стане під час піку захворювань на грип та ГРВІ в кінці січня – початку лютого, коли до госпіталізованих хворих з Covid-19 додадуться хворі з іншими респіраторними вірусними захворюваннями, які також потребуватимуть госпіталізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу