Названі галузі економіки, які втратили на карантині більше всіх

Поділитися:

Про галузі, які постраждали від коронакризи найбільше, розповіли у пресслужбі Державної служби статистики. Такі дані з’явилися після аналізу роботи різних підприємств та підрахунків прибутків та збитків.

За період з січня до кінця жовтня найбільше постраждали промисловість (збитки склали 164,5 мільярди), транспортна галузь, а разом з нею пошта та кур’єрські послуги – 53,5 мільярди, а також роздрібна та оптова торгівля – майже 39 мільярдів. Також втрат зазнала й сфера професійної наукової та технічної діяльності – тут збитки становлять майже 29 млрд грн. У ріелтерському бізнесі втрати також значні – галузь загалом недоотримала більше ніж 13 млрд грн.

Загалом за три квартали поточного року підприємства, компанії, фірми та організації України отримали трохи більше ніж 92,5 мільярди гривень (без урахування податків). Це, за даними Держстату, втричі менше, ніж було отримано за аналогічний період 2019 року.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні зростає заборгованість по зарплатах. За жовтень показники заборгованості робітникам різних підприємств та компаній більш за все зросли на Луганщині. Натомість скорочення заборгованості було зафіксовано на Рівненщині (майже на 13%), Кіровоградщині (8,7%), у Чернівецькій та Тернопільській областях – на 9,2 та 7,6% відповідно. По всій країні за жовтень зафіксовано зростання боргу на 6,5 відсотків.

Також ми розповідали про те, що Держстат підрахував прибуток великих і середніх держпідприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу