Польща збільшила поставки газу в Україну

Поділитися:

В “Польській нафтовій та газовій компанії” заявили, що Польща продає Україні газу значно більше, ніж торік.

Відомо, що за перші три квартали 2020 року “Польська нафтова і газова компанія” продала Україні 950 млн. Кубометрів блакитного палива в порівнянні з 330 млн. Кубометрів за той же період 2019 року.

При цьому, заступник голови “Польській нафтовій та газовій компанії” Ярослав Врубель вважає, що це дуже значне зростання.

«Цей напрямок (українське – ред.) Для нас є перспективним. Це також важливо в контексті цільового здійснення наміри побудувати газовий хаб в Республіці Польща ».

Слід зазначити, що в області розвідки і видобутку газу “Польська нафтова і газова компанія” розширює свою діяльність в Україні у співпраці з американським партнером.

Нагадаємо, що в Міністерстві закордонних справ України повідомили, українська і польська сторони в ході зустрічі в Варшаві обговорили співпрацю в сфері енергетики та позицію кожної держави в забезпеченні енергетичної безпеки Європи.

Раніше повідомлялося, що Україна уклала з Польщею Меморандум про наміри співпрацювати в розвитку транспортного коридору: важливий стратегічний об’єкт буде з’єднувати території між Гданськом і українськими портами в акваторії Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу