НБУ розповів, коли чекає місію МВФ

Поділитися:

У Національному банку України розповіли, коли в країну приїде місія МВФ. Відомо, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року, однак точних дат поки не називається.

“Якщо шляхи вирішення питань будуть напрацьовані і ми з двох сторін почнемо по ним рухатися, то я в цьому питанні оптиміст – у України є всі шанси прийняти місію МВФ до кінця цього року”, – розповів глава Нацбанку.

За словами чиновника, зараз Україна і МВФ обговорюють три блоки питань. Перший стосується рішення Конституційного Суду по е-деклараціям та антикорупційної діяльності в Україні. Другий – проекту бюджету України на 2021 рік. І третій – роботи самого Національного банку.

“Найбільше занепокоєння свого часу викликало рішення Конституційного Суду. Але Володимир Зеленський був передбачуваний у своїй реакції на такі виклики. Чіткі меседжі, які надав президент, показали, що в України немає іншого шляху і Україна докладатиме всіх зусиль для того, щоб надалі підтримувати антикорупційну інфраструктуру “, – додав глава НБУ.

Нагадаємо, що в НБУ підрахували, скільки і яких купюр є в обігу. Після аналізу стало зрозуміло, що найбільш популярними є 200-грівненвие купюри, а серед монет лідирують 10 копійок. Також відомо, що за станом на 1.10.2020 року на кожного громадянина України припадає 71 купюра і трохи більше 185 монет (оборотних, розмінних).

Раніше повідомлялося, що У Національному банку України заговорили про збільшення власних резервів в слідстві сприятливого співробітництва з Міжнародним валютним фондом. Про це повідомляє глава відомства в рамках своєї зустрічі з директором Європейського департаменту Фонду Альфредом Каммер, як передає прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу