У Мінекономіки угледіли поліпшення динаміки експорту товарів

Поділитися:

Пандемія коронавірусу позначилася на Україні, як і на інших країнах. Зокрема, за вісім місяців поточного року експорт товарів впав на 6,6% в порівнянні з таким же періодом 2019 року. Тим часом все не так погано, адже за сім місяців показник падіння становив 7,4%. Іншими словами, в Мінекономіки побачили позитивні тенденції — падіння експорту стало сповільнюватися.

В цілому ж за період з січня по кінець серпня поточного року було експортовано товарів майже на 31 млрд доларів — такі дані оприлюднили в Державній службі статистики. Зниження падіння у вересні було зафіксовано на рівні 0,8% — це непоганий темп з урахуванням нинішньої економічної ситуації в нашій країні та в усьому світі.

Якщо говорити про ті галузі, які показали поліпшення в експорті, то тут і машинобудування, і деревообробна промисловість, і металургія, і продукція АПК та харчової промисловості. Винятком стала хімічна промисловість — тут експорт поки ще не відновився.

Раніше повідомлялося, що Україна збільшила експорт рослинних олій. У процентному співвідношенні це виглядає так: у натуральному вираженні — близько 12,4%, а в грошовому — понад 20,5%. Якщо ж говорити про суми, то з січня по кінець вересня по цій групі сума експортних поставок склала понад 5 млрд доларів.

Також ми писали, що Україна почне експортувати в країни Євросоюзу насіння. Це вважається позитивним кроком для всієї економіки країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу