Депутати визнали, що українці отримують менше прожиткового мінімуму

Поділитися:

Громадяни нашої країни отримують мінімальну заробітну плату менше фактичного прожиткового мінімуму.

Це сьогодні, 14 жовтня, на зустрічі з журналістами визнав глава Податкового комітету парламенту Данило Гетманцев, нардеп від “Слуги народу”.

Як зазначив депутат, рівень забезпеченості населення ілюструють мінімальна зарплата і прожитковий мінімум. Останній поділяється на номінальний, який закладений в бюджеті і фактичний, який вважає сама держава.

У нас, зазначив Данило Гетманцев, номінальний прожитковий мінімум удвічі більше фактичного. А мінімальна заробітна плата розраховується, виходячи з номінального прожиткового мінімуму.

Таким чином в Україні, на думку депутата, громадяни з мінімальною зарплатою отримують менше фактичного прожиткового мінімуму. Тобто живуть за межею бідності.

Данило Гетманцев назвав такий стан справ неприпустимим і запевнив присутніх, що парламент і уряд працюють над вирішенням цієї проблеми.

Нагадаємо, в 2019 році доходи нижче законодавчо встановленого прожиткового мінімуму отримували 400 тис (1,1%) громадян України.

Також раніше ми писали про те, що в результаті втрат української економіки, яку привела в кризу пандемія коронавируса, більше половини українців опиняться за межею бідності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу