Експерти назвали фактори, які впливають на курс долара

Поділитися:

З початком осені в Україні посилилися процеси девальвації гривні. За прогнозами експертів, надалі цей процес буде тільки посилюватися.

Відзначимо, що в першій декаді вересня курс гривні до долара відзначився в значеннях 27,83 грн за долар. Як прокоментував український експерт Олександр Охріменко, всього зараз можна назвати вісім основних причин, які можуть погіршити девальвацію гривні більш ніж у 10%.

При цьому тут потрібно назвати дві з них, які стали фіксуватися в українській економіці з грудня 2019 року по початок вересня 2020 року.

Йдеться безпосередньо про такі чинники, як дії нерезидентів на ринку валют, а також вплив тіньової економіки та дій економічних спекулянтів.

Отже, серед головних чинників варто виділити вплив Нацбанку – 30%, експортерів і імпортерів – 20%, нерезидентів – 15%, Міфіну і трудових мігрантів – по 10%.

Раніше повідомлялося, що вже у вересні українську гривню може чекати девальвація. Експерти кажуть, що причин їй буде кілька – це і початок нового навчального року, за рахунок чого імпортери почнуть поповнювати свої запаси товарів на складах, і початок сезону бізнес-активності, і збільшення попиту на валюту в країні.

На думку експертів, з початку цього місяця намітилася корекційна тенденція до зміцнення обмінного курсу після стрімкої липневої девальвації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу