Українцям проіндексують аліменти

Поділитися:

Законопроект про індексацію аліментів, який був прийнятий у Верховній Раді в другому читанні, передбачає, що цей процес буде відбуватися щорічно. Зміни будуть внесені в ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження».

Щорічна індексація буде проводиться починаючи з другого року після того, як призначена сума аліментів. Єдиний виняток з правил — коли між батьками укладена домовленість з певними умовами.

Зміни набудуть сили наступного дня після того, як доповнення до законодавства будуть опубліковані.

Нагадаємо, що у 2020 році аліменти збільшилися у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні. На січень 2020 року в базі прикордонної служби значилися 120 тисяч неплатників аліментів, яким у зв’язку з цим був закритий виїзд з країни на відпочинок та з інших приводів.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні запроваджено нові правила виїзду за кордон з дітьми. Так, один з батьків, який вивозить дитину за кордон (не важливо, мати або батько), обов’язково повинен повідомити про виїзд рекомендованим листом іншого з батьків, який платить аліменти.

Також ми писали про те, що виплати по аліментах в цілому по країні виросли, це означає, що неплатників стало набагато менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу