Нацбанк почав перейматися реструктуризацією боргів перед «зеленими» енергетиками

Поділитися:

В НБУ (Національний банк України) розробили нові лояльні умови реструктуризації кредитів, які пов’язані з компаніями-виробниками «зеленої» енергії. Попри те, що в секторі відновлюваної енергетики на цей час спостерігається криза, в НБУ прагнули до його подолання, а не навпаки.

В умовах реструктуризації боргів враховані всі моменти — банки зможуть самі оцінити так званий кредитний ризик, а після цього змінити умови договору. Головний пункт — реструктуризація боргів. Всі зміни повинні бути внесені не пізніше 28.02.2021 р.

Всі запропоновані умови не йдуть в розріз з законодавством, не суперечать вимогам «Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках України».

Раніше повідомлялося про скарги на збитки від компанії «Укренерго». Сума — близько 18 млрд гривень. Головною причиною збитків в організації назвали спеціальні обов’язки (ПСО) по компенсації дефіциту ДП «Гарантований покупець», які були покладені на «Укренерго».

Також ми писали та про плани Кабінету міністрів України розслідувати причини, за якими відновлювальна енергетика в країні витісняє атомну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу