НАБУ взялося за ТЕЦ Дубневичів

Поділитися:

У прес-службі Національного антикорупційного бюро повідомили про те, що НАБУ підозрює в заволодінні газом НАК «Нафтогаз України» Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ (кінцеві бенефіціари брати Ярослав і Богдан Дубневичі) п’ятьох осіб, які вже звинувачуються в аналогічній справі.

«11 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили п’яти особам про підозру в заволодінні газом в особі НАК« Нафтогаз України »вартістю понад 729,8 млн грн. Це – другий епізод скоєння цими особами аналогічного злочину в попередній період: справа про розкрадання газу на 1,4 млрд грн слухається в суді з грудня 2019 року. Таким чином загальна сума розкрадань за двома епізодами становить понад 2,1 млрд грн », – сказано в повідомленні прес-служби НАБУ.

Відомо, що серед підозрюваних екс-директор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та екс-директор ТОВ НВП «енергія- Новояворівськ »Олександр Олексюк.

Слідство вважає, що саме вони уклали ряд угод про закупівлю у НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. Для здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за істотно нижчими від ринкових цінами.

Таким чином, прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених в тариф НКРЕКУ). Таким чином, на думку детективів НАБУ, ТЕЦ отримали надприбутки, зіставні з розміром збитків, завданих НАК «Нафтогаз України» в результаті реалізації корупційної схеми, а це 729,8 млн грн.

Нагадаємо, що в справі про корупцію колишнього керівництва Держагентства автомобільних доріг України (Укравтодор), по якій проходить екс-глава Славомир Новак, з’явився шостий ймовірний учасник злочинної схеми. Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру бенефіціару групи компаній в дачі хабара Новаку.

Раніше повідомлялося, що прес-служба НАБУ повідомила про те, що у відомстві викликають суддю Павла Вовка та його колег на допит.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило порядку скандальному судді ОАСК Павлу Вовку і іншим суддям. Відомо, що дати допитів призначені на 13,15,17 і 20 серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу