На Донбасі не стріляють – штаб ООС

Поділитися:

Штаб ООС заявив про те, що 10 серпня російські найманці один раз порушили режим припинення вогню близько Красногорівки. При цьому, в штабі запевняють, що ситуація контролюється, а домовленості працюють.

“Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українським воїнами. Слідуючи повного і всеосяжного режиму припинення вогню наші військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням” – йдеться в повідомленні.

Відомо, що порушення у Красногорівки зафіксовано зі стрілецької зброї. Військове керівництво запевняє, що вогонь був неприцільний і не ніс загрози українським захисникам. Наші військові вогонь не відкривали.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

Нагадаємо, що Генеральний штаб Збройних сил проведе всебічне розслідування загибелі двох українських військовослужбовців під час занять в зоні операції Об’єднаних сил (ООС). Про це йдеться в зверненні головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

Чиновник підкреслив, що в останній місяць збільшилася кількість випадків загибелі військових ООС вчасно не бойових завдань, а саме в ході підготовки і навчаннях.

Раніше повідомлялося, що 10 серпня на КПП українсько-російського кордону на непідконтрольних Україні дільницях виникли величезні затори. Кількість бажаючих виїхати зростає, про це повідомили очевидці.

У чергах стоять і легкові машини, і вантажівки. Так, на пункті пропуску в Маринівці зібралося понад півсотні автомобілів, а в Куйбишеве – понад 150. Відомо також, що люди змушені були ночувати в автомобілях, щоб не втратити свою чергу на проїзд кордону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу