Прикордонні дороги будуватимуть за польські гроші

Поділитися:

Уряд збирається реалізувати реконструкцію чотирьох дорожніх прикордонних маршрутів у Львівській області за сприянням польських інвестицій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Повідомляється, що одним з таких проектів є траса Мостиська-Краковець. На даний момент Кабмін відремонтував лише 27 км з означеного маршруту, проте за анонсом прес-служби, вже в цьому році темпи ремонту збільшаться в десять разів.

Повідомляється, що в України на це є близько 90 млрд гривень. Також країна розраховує на співробітництво з Польщею, яка також зацікавлена ​​в якісних прикордонних дорогах.

Вказується, що на даний момент Польща вже почала активно готуватися до ремониту і вже ввезла на територію України потрібну техніку. Очікується, що проект буде запущений цієї осені, в разі вдалої реалізації потрібних законодавчих ініціатив.

“Щоб почати будівництво вже восени, за підтримки нашого законодавчого корпусу, треба прийняти необхідні зміни до Податкового кодексу і тоді зможемо запустити проекти“, – прокоментував плани України і Польщі глава Мінінфраструктури.

Також аналогічні роботи будуть відбуватися на трасах Яворів – Грушів, Смільниця, Нижанковичі-Самбір та Червоноград-Рава-Руська. Всього плани уряду охоплюють не менше 242 км доріг.

Нагадаємо, що в 2020 році уряд доручив державному агентству автомобільних доріг України – компанії «Укравтодор» почати плановий ремонт більше шести ділянок вітчизняних доріг на сході територій.

Також в Україні до 2025 року планують прокласти 2,9 кілометрів бетонних доріг. В Укравтодорі уточнили, міцні траси краще витримують жаркі погоди умови і проходження вантажного транспорту. Тому такі дороги будуть будувати в південному регіоні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу