АМКУ оштрафував «Укрзалізницю»

Поділитися:

Розглянувши справу про порушення АТ “Укрзалізниця” законодавства про захист економічної конкуренції в питанні надання послуг перевезень вантажів з / на малодіяльні вантажні станції, на засіданні 6 серпня, Антимонопольний комітет України оштрафував “УЗ” на 18,3 млн гривень.

За інформацією фахівців АМКУ, “Укрзалізниця” зловживала монопольним становищем на ринку перевезення вантажів залізничним транспортом, що призвело до ущемлення інтересів споживачів послуг АТ. Крім штрафу, Антимонопольний комітет зобов’язав “Укрзалізницю” усунути зазначене порушення.

Відомо, що протягом 2 місяців компанія повинна повідомити АМКУ про розв’язання всіх питань.

Нагадаємо, що поступово «Укрзалізниця» відновлює рух поїздів. Зараз залізницями України вже курсують 65 поїздів далекого прямування і 700 приміських поїздів. Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

Виконуючий обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» зазначив, що залізничними коліями вже курсує 59% потягів далекого прямування і 46% приміських поїздів.

Раніше повідомлялося, що в перших числах серпня поточного року державна компанія-перевізник АТ «Укрзалізниця» збирається відновити залізничне сполучення з усіма регіонами України. Це можливо, в разі сприятливої ​​епідеміологічної ситуації, як вказує керівництво компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу