Тарифи на газ будуть тільки рости

Поділитися:

В Асоціації “Газові трейдери України” заговорили про те, що з 1 серпня, коли відкриється газовий ринок для населення, ціни на газ почнуть рости. Однак, як заявляють економісти, вартість газу стане високою не так швидко, як очікувалося, завдяки заповненим підземних газових сховищ.

“Ціни підуть вгору після відкриття ринку газу тому, що ринок відкривається влітку, коли ціна найнижча. У ринковій сфері завжди до моменту початку опалювального сезону і далі ціна росте. Це об’єктивний процес, уникнути його неможливо”, – стверджують фахівці.

Що стосується якості газу, то воно ніяк не зміниться, при зміні постачальника. Тепер, в конкурентному ринку постачальники зможуть боротися між собою за споживача завдяки своїм цінами на послуги, сервісів і швидкістю реагування на запити.

“Ні від чого якість газу не залежить. Йдеться про одне й те ж місці, який приходить з однієї і тієї ж труби. Тому якість газу, який буде постачати компанія поточна або будь-яка інша, жодним чином не зміниться. У газотранспортній системі все газ відповідає державним стандартам “, – додають експерти.

Нагадаємо, що за інформацією Держстату, за послуги ЖКГ у 2020 році українцям нарахували майже 8 млрд гривень, при цьому в 2019 році ця сума становила всього 4,4 млрд гривень. Про це заявили в соцмережах представники Житлового союзу України.

«Спасибі, пане президенте. Спасибі величезне, що напівпровідники і легалізація марихуани для вас важливіші, ніж захист українців від тарифного грабежу », – зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) уклав кредитну угоду з АТ «Укргазвидобування», який є частиною НАК «Нафтогаз» України. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Вказується, що угоду вдалося укласти за участю Міністерства фінансів України. Загальна сума кредиту склала 51,9 млрд євро. Така сума була представлена ​​для капітального ремонту свердловин та поліпшення енергоефективності компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу