В ООН заявили, що маски і рукавички забруднили довкілля

Поділитися:

За інформацією ООН, спалах забруднення навколишнього середовища спровокували маски, флакони антисептиків і гумові рукавички. Якщо до початку пандемії коронавірусу однією з головних проблем було забруднення планети пластиком, то зараз до них додалися ще й засоби індивідуального захисту.

“Наші вулиці, пляжі і океани піддалися справжньому цунамі відходів, в тому числі захисних масок, рукавичок, флаконів з дезінфекційним засобом для рук і пакування для продуктів харчування”, – йдеться в повідомленні Організації Об’єднаних Націй.

Слід зазначити, що глобальні продажі одноразових масок виросли з $ 800 млн в 2019 році до $ 166 млрд в 2020 році.

Раніше повідомлялося, що за півроку державні замовники купили 29,6 млн медичних масок на суму 271 млн грн. Протягом пандемії ціна на маски в Prozorro збільшувалася більш ніж 20 раз. Такі дані оприлюднили держзакупівлі.онлайн.

«З початку пандемії кількість медичних закупівель через Prozorro стрімко зросла. Щоб забезпечити потреби лікарень, Верховна Рада дозволила купувати необхідне для подолання СOVID-19 поза системою Prozorro – укладати прямі договори з постачальниками », – йдеться в повідомленні на сайті сервісу.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України має наміри рекомендувати Кабінету Міністрів відновити експорт засобів індивідуального захисту з 1 червня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу