Девальвація гривні зробить українців біднішими

Поділитися:

В Україні спостерігається процес повільної але стабільною девальвації гривні, який в перспективи зробить українських громадян ще біднішими, ніж є наразі. Про це повідомляє джерело в комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, що зі зміною глави Національного банку України на вітчизняному ринку почалися валютні хвилювання і як підсумок, країна зіткнулася з девальвацією гривні на рівні – 2,75 грн.

Незважаючи на те, що такі зміни можуть прямо вдарити по гаманцю українців, в комітеті Ради не бачать реальних підстав для занепокоєння.

“Нічого страшного в поступовому, повільному зниженні гривні в рамках 10% я особисто не бачу», – повідомляє джерело.

Також ситуацію прокоментував і сам глава НБУ Кирило Шевченко, зазначивши, що поки що національний регулятор не бачить причин втручатися в ситуацію.

«Зараз ми не бачимо ніяких критичних перетинів розмірів курсу для того, щоб Національний банк мав реагувати на такі коливання. Коливання знаходяться в нормальних межах», – сказав він.

Нещодавно “Mind” опублікував макроекономічний прогноз, згідно з яким є підстави вважати, що Кабмін буде вести політику девальвації гривні.

Девальвація – робочий інструмент для наповнення бюджету. Український бюджет багато в чому залежить від ПДВ на імпорт. Таким чином, вартість імпортованих товарів в перерахунку на національну валюту стане вище, що призведе до великих податкових відрахувань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу