Уряд Франції пішов у відставку

Поділитися:

У Франції уряд на чолі з поточним прем’єр-міністром Едуаром Філіпом подав в заплановану відставку. Це сталося в рамках подальшої зміни Кабінету міністрів.

Відзначимо, що про політичну перестановку раніше попереджав всю міжнародну громадськість лідер французької держави Еммануель Макрон, так як таку процедуру передбачає законодавство Франції.

Поки що невідомо, чи залишиться в подальшому останній прем’єр-міністр на зазначеній посаді та чи переобере його нація на пост глави уряду.

Однак на поточний момент чиновник уже офіційно виграв в політичних баталіях за місце мера в містечку Гаврі. Проте, при вирішенні знову очолити крісло прем’єра, він легко може поставити на цю посаду свого ставленика

На поточний момент французькі політологи сумніваються, що Філіп вирішиться продовжити свою кар’єру держчиновника в кріслі прем’єра.

Деякі з них кажуть, що з позиції майбутніх муніципальних виборів, місце чиновника в якості мера Гавра, матиме більш вагоме значення для команди президента Макрона.

Нагадаємо, що парламент Косово пред’явив вотум недовіри уряду Альбіна Курті і проголосував за його відставку на тлі пандемії коронавируса.

Тим часом в Україні про свою відставку заявив глава Національного банку України Яків Смолій. На його місце вже тимчасово затвердили першого заступника глави НБУ Катерину Рожкову.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу