З криміналітетом боротимуться за новими законами

Поділитися:

Новий закон, прийнятий Верховною Радою, викликав посмішки українців і подив серед чиновників. Нещодавно депутати затвердили зміни в Кримінальному кодексі України, з приводу відповідальності за злочини, вчинені злочинним угрупованням, розроблені з метою призупинення діяльності організованої злочинності в Україні.

Володимир Зеленський виступив ініціатором закону і визначив його як невідкладний.

Ключові зміни такі:

  • нова редакція ст. 255 «Створення злочинної організації» і ч. 2 ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності»;
  • доповнення кодексу новими статтями: 255-1 «Установка, посилення і поширення в суспільстві злочинного впливу», 255-2 «Організація, сприяння в проведенні або участь в злочинних зборах (сходці)» і 255-3 «Звернення до особи, яка здійснює злочинний вплив ».

Метою всіх цих змін є припинення діяльності злочинних співтовариств в Україні. У теорії, такі нововведення виглядають досить позитивно, адже спрямовані на боротьбу з організованою злочинністю. Але на практиці, закон викликає безліч питань і занепокоєнь, які пов’язані з можливим зловживанням владою з боку правоохоронних органів.

Нагадаємо, що в середу, 3 червня, Президент України Володимир Зеленський під час поїздки по Хмельницькій області провів зустріч з бізнесменами.

Бізнесмени поскаржилися Президенту, що Укрексімбанк не дає відстрочку на рік по кредитах. Причому голова правління Євген Мецгер запевняв підприємців, що їхні проблеми повинна вирішити керівниця регіональної філії Тетяна Лундишева.

Раніше повідомлялося, що в Україні за час карантину на 35 відсотків зменшилася кількість скоєних розбоїв і грабежів. Про це розповів заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу