Прибалти садять на самокати водіїв застарілих авто

Поділитися:

У Литві повним ходом відбувається реалізація урядової реформи, яка пропонує власникам старих авто змінити звичний транспортний засіб на велосипед, скутер або мопед, а натомість отримати додаткову субсидію. Про це повідомляє заступник міністра навколишнього середовища Маріус Нармонтас, передає euronews.

Відзначимо, що нова реформа стартувала на полях прибалтійської країни з середини травня. Головна ідея полягає в добровільній здачі машини на ліквідацію і одночасному переході на інший засіб пересування, який має екологічну спрямованість.

“Ви може купити собі велосипед, звичайний або електричний, скутер або нову машину. Що стосується громадського транспорту, то в деяких містах ви можете заздалегідь придбати річний абонемент“, – уточнила порядок реформи чиновниця, обіцяючи не тільки субсидію, але і погашення витрат на новий вид транспорту з боку держави.

Повідомляється, що всього нові субсидії можуть доходити від мінімальної суми в 400 євро – до повноцінної тисячі. Уряд виділив на програму 5 млн євро з коштів відкладених на запобігання змін у кліматі.

При цьому більшість громадян досить позитивною відгукуються про реформу уряду, висловлюючи готовність змінити свій звичний спосіб пересування і тим самим поліпшити атмосферу планети.

“Я замінив свій старий, що забруднює атмосферу автомобіль. Який? Так” Опель “у мене, старий, 1996 року. Я їздив на ньому на роботу, а тепер буду їздити ось на цьому”, – похвалився своїм новеньким самокатом місцевий житель Саулюс Гірсіус.

“У мене була машина, в яку не мало сенсу вкладати. Продавати її теж було невигідно. А тепер підвернулася така можливість“, – радісно розповіла про нову опцію литовка Габріеле Йонайтайте.

Як повідомлялося раніше, уряд Франції має намір надавати екологічне субсидування в розмірі 7 тис. Євро тим громадянам, які користуються електромобілями.

Субсидії вступають в свою законодавчу дію від 1 червня і також поширюються на власників гібридних моделей машин. На це виділено по 2 тисячі євро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу