Банк видав перший кредит за системою «5-7-9»

Поділитися:

Підприємці з 1 березня можуть отримати кредити під часткові гарантії Фонду розвитку підприємництва

В Україні видали перший кредит за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» під гарантії Фонду розвитку підприємництва. Його отримало фермерське господарство «Таврійська ягода».

Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, компанія отримала 1,5 мільйона гривень на п’ять років. Кредитні гроші використовували для організації системи водопостачання – зокрема, замовили проект для підключення в системі водопостачання села Приморське, – пояснили в міністерстві.

У свою чергу виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Руслан Гашев зазначив, що завдяки інструменту приватних кредитних гарантій в Україні розблоковано доступне кредитування для підприємців, на яких банки не звертали уваги.

Йдеться про тих, які вирішили створити власну справу з нуля і, крім ідеї, не мають ні прийнятного заставного майна, ні звітності та історії діяльності, – говорить чиновник, додаючи, що з 1 березня підприємці можуть отримати кредит за програмою “5-7 -9% “під кредитні гарантії.

Нагадаємо, українські банки масово відмовляють у кредитах тим фермерам, у яких господарство охоплює менше від 300 гектарів. Про це повідомляє колишній заступник міністра з аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремет.

За словами фахівця, зараз аграрії масово скаржаться на несправедливість, яка не дозволяє їм отримати потрібні для свого розвитку кредити з боку банків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу