В Україні переглянуть законодавство щодо бджільництва

Поділитися:

У Міністерстві з розвитку економіки і сільськогосподарської діяльності України збираються переглянути близько 90% законодавчих актів в сфері бджільництва. Про це повідомляє керівник експертної групи з політики якості директорату сільськогосподарської діяльності міністерства.

Відзначимо, що своїм розпорядження міністерство планує повністю переглянути процес організації сфери, зробивши її в рази простішою для пасічників, які ведуть свій бізнес меду в Україні.

Зокрема, передбачається скорочення процедури реєстрації такого бізнесу, а також більш проста форма оформлення, яка могла б проходити в режимі “онлайн”. Для цього зараз ведуться окремі перемовини з Міністерством цифрової інформації.

У той же час уточнюється, що для тих бізнесменів, у яких не буде можливості реєструвати свої пасіки в електронному режимі, буде представлена ​​можливість робити це вже за звичною процедурою.

Як повідомлялося раніше, в Україні виникла медова монополія: в країні ряд торгових компаній з продажу і виготовленню меду об’єднали свої активи і зміцнили свої позиції на внутрішньому і зовнішньому ринку експорту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу