6 млн. українців опиняться за межею бідності після карантину – ООН

Поділитися:

Через економічну кризу в Україні понад 6 мільйонів людей можуть опинитися за межею бідності. При цьому, від спаду економіки під удар потрапляє 1,4 мільйона дітей.

Відповідні дані представлені в консервативному сценарії Дитячого фонду ООН, який ґрунтується на макропрогнозі уряду України.

Результати дослідження показують, що показники бідності зростуть з 27 до 44 відсотків, а вплив на дітей з 33 до 51 відсотка. У ЮНІСЕФi стверджують, що фінансові труднощі очікують кожну другу сім’ю, де є діти. Ще складніше буде багатодітним сім’ям, одиноким батькам і родинам, де діти зовсім маленькі.

У зв’язку з цим відомство закликає владу України в терміновому порядку прийняти ефективні заходи соцзахисту для пом’якшення наслідків коронавируса. Так як, якщо цього не зробити, в країні будуть зміни негативного характеру, тобто в інтернатах побільшає дітей, виросте показник еміграції, почнуться проблеми зі здоров’ям і будуть великі перешкоди до розвитку дитини

«Ми повинні забезпечити мінімальні наслідки для дітей та їх сімей. Від рішення влади залежать долі багатьох », – сказала голова посольства ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.

В якості стратегічного рішення ЮНІСЕФ пропонує впровадити тимчасові виплати для сімей, наростити обсяг виплат при народженні дитини. Як показує досвід, грошові виплати та інструменти соцпослуг призводять до успішності соціального захисту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу