У світі зростає попит на соняшникову олію

Поділитися:

У світі зростає вартість рослинних масел. Така тенденція спостерігається після зростання нафтових котирувань, після того як виробники сої почали стримувати продаж і після того, як Малайзія скасувала експортні мита на пальмову олію.

Такі дані надали експерти зернової біржі Grain Trade, передає AgroTimes.

Повідомляється, що крім цін на пальмову і соєву олії, зросла вартість соняшникової олії до 720 доларів за тонну в Україні, і до 700 доларів за тонну в Росії. При цьому зростає закупівельна вартість соняшнику, незважаючи на те, що в українській державі деякі переробники зупинили закупівлі, накопичивши достатні для завершення сезону запаси сировини.

Варто відзначити, що в РФ закупівельна ціна на соняшник зросла до 333 доларів за тонну, незважаючи на заборону на експорт.

Як повідомлялося раніше, з початку поточного року в Україні подешевшали тільки м’ясо, яйця і соняшникову олію. Разом з тим інші продукти харчування з переліку «соціальних» виросли в ціні.

Такі дані у вівторок, 12 травня, опублікувала Державна служба статистики. Так, за даними статистичного відомства, м’ясо і м’ясопродукти подешевшали на 0,9 відсотка, яйця подешевшали на 22,1 відсотка, олію соняшникову – на 0,2 відсотка.

Зокрема, хліб та хлібопродукти подорожчали на 4,2 відсотка, цукор – на 7,6 відсотка, риба і рибопродукти – на 1,1 відсотка, масло – на 0,6 відсотка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу