Кабмін розширив програму пільгових кредитів для аграрного сектора

Поділитися:

Український Кабмін на засіданні 13 травня поточного року прийняв постанову “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”. Про це гсообщает прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

У відомстві зазначили, що дана постанова дозволить розширити коло суб’єктів АПК і створить рівний доступ таких суб’єктів господарювання для отримання державної підтримки за залученими кредитами в українських банках. На підтримку аграріїв України передбачено кошти в розмірі 1,2 млрд грн.

Також повідомляється, що учасниками програми стануть суб’єкти господарювання АПК, які займаються всіма видами сільськогосподарської діяльності (зараз такий доступ мають лише суб’єкти, які займаються тваринництвом і використовували кредитні кошти на цілі тваринництва, або які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн грн).

У той же час буде діяти обмеження для таких суб’єктів і пов’язаних з ними осіб – не більше 5 млн грн на суб’єкт (крім позичальників, які здійснюють діяльність в галузі тваринництва, для яких обмеження не більше 15 млн грн).

Як повідомлялося раніше, Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки візьме участь в голосуванні з розслідування діяльності консалтингової компанії «Blue Star Strategies», яка має прямо ставлення до скандальної справи про українську компанію «Burisma» і корупційного зв’язку сина кандидата в президента США Джо Байдена – Хантера Байдена .

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу