Україна готує свою енергосистему до роботи у ізольованому режимі

Поділитися:

В середу, 23 лютого, розпочалися операції з підготовки енергосистеми України до роботи в ізольованому режимі. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Наразі експорт та імпорт електроенергії в країні – дорівнює нулю. О 8-й ранку, 23 лютого, розпочався процес тимчасового від’єднання «острова Бурштинської ТЕС» від європейської енергосистеми ENTSO-E. Зокрема, приєднання його до об’єднаної енергетичної системи України.

А вже з 24 лютого, українська енергосистема працюватиме в ізольованому від Росії, Білорусі та Європи режимі. В такому режимі, наша держава має пропрацювати до 26 лютого включно. Увесь цей час, в Україні діятиме єдина торгова зона. Зауважимо, це випробування відбуватиметься в межах підготовки енергосистеми України, до синхронізації з європейською ENTSO-E.

Тестування передбачає почергове проведення відключення генерації та навантаження. Нагадаємо, з огляду на нинішню політичну ситуацію та загрозу вторгнення Росії, аналітики не виключають і можливості диверсії проти енергетичних мереж України.

Раніше президент України Володимир Зеленський оголосив про запуск в країні програми економічного патріотизму.

Вона включає зниження податкового навантаження на бізнес та зменшення перевірок, як заявив у своєму зверненні від 22 лютого лідер країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу