Горить Луганська ТЕС – подробиці

Поділитися:

У місті Щастя поблизу Луганська 22 лютого загорілась Луганська теплова електростанція. За інформацією рятувальників, пожежу складно ліквідувати через обстріли бойовиків.

Таку інформацію оприлюднили пресслужби ДСНС та «ДТЕК Луганська ТЕС».

Зокрема, на ДТЕК стверджують, що вже добу не вщухають обстріли Луганської ТЕС. Об’єкт розташований поруч з лінією розмежування. Відомо про пошкодження трансформатора зв’язку, саме це і сталось причиною загоряння. Пошкоджені і будівлі учбового корпусу, кисневої станції та блоків №10 і №15.

Примітно, що на території станції перебувають люди. Присутність співробітників критично необхідна, стверджують у ДТЕК. Мовляв, їх евакуювали у бомбосховище. Чи немає постраждалих, які перебувають під постійним вогнем – у компанії не повідомляють. Лише попереджають, що існує серйозна небезпека життю та здоров’ю.

У ДТЕК кажуть, що зранку 22 лютого була подана заявка на встановлення режиму тиші для відновлення лінії електропередач й енергопостачання для жителів Щастя та прилеглих населених пунктів області, однак ситуація залишається критичною. Сама станція може зупинитися без можливості відновлення роботи.

Луганська ТЕС – найбільший виробник електроенергії в області та єдиний виробник теплової енергії для жителів м. Щастя. Вона забезпечує теплом та енергією стратегічні підприємства та об’єкти критичної інфраструктури, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

При цьому у ДСНС повідомляють, що знаходяться на безпечній відстані через обстріли.

Вдень на території ТЕС у м. Щастя спостерігалось горіння трьох трансформаторів (в кожному по 40 тонн масла). При подальшому розливі масла існує загроза розповсюдження пожежі на другу чергу (ще три трансформатори), попереджають вони.

Раніше ми повідомляли, що 21 лютого 2022 року місто Щастя на Луганщині потрапило під обстріл, внаслідок якого залишилося без світла. Але подачу електроенергії вдалося відновити за короткий термін.

На даний момент м. Щастя є закритим на в’їзд та виїзд за рішенням української влади. Причиною є обстріли.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу