До 2030 року в Україні утеплять 50% житлового фонду

Поділитися:

Під час години питань уряду Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, заявив про наміри влади у найближчі кілька років зайнятися утепленням житлового фонду України, у тому числі й шкіл, адміністративних будівель, лікарень.

За словами чиновника, до 2030 року уряд має намір провести термомодернізацію на 50% від усього існуючого в країні житлового фонду: «Це покращить житлові умови для 15 млн осіб».

Прем’єр-міністр зазначив, що до кінця січня 2022 року до Фонду енергоефективності надійшло понад 900 заявок від Об’єднаних співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) із метою стати учасниками програми «Енергодом». Загалом на реалізацію проектів знадобиться понад 7,3 мільярда гривень та ще грантів – 4,5 мільярда гривень. «Учасниками програми вже стали понад 80 тисяч сімей, понад 200 будинків модернізовано частково чи повністю», — наголосив Шмигаль.

Далі Денис Шмигаль нагадав, що у березні 2022 року стартує спільний проект «Енергоефективність громадських будівель в Україні» з ЄІБ (Європейський інвестиційний банк). Це дозволить, за словами глави Кабміну, утеплити близько тисячі громадських будівель, серед яких дитячі садки, лікарні, школи, поліклініки та інші об’єкти адміністративного, соціального та культурного призначення, що перебувають у власності держави. Європейський інвестиційний банк підтримає ініціативу на 300 мільйонів євро.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Володимир Зеленський анонсував програму енергомодернізації.

Потім ми писали, що Кабмін затвердив законопроект щодо внесення змін до низки законів щодо створення умов для впровадження комплексної термомодернізації будівель.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу