У МОЗ розповіли, коли закінчиться пандемія

Поділитися:

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, перебуваючи у стінах Верховної Ради, розповів журналістам, що буде після хвилі Омікрона. За словами чиновника, пандемія COVID-19, безумовно, закінчиться, а його новий штам Омікрон може перейти до стадії ендемії.

Тобто, іншими словами, коронавірус залишиться, проте в іншому прояві. Він буде поширюватися і переноситися людиною фактично, як і інші респіраторні захворювання.

Міністр пояснив, що дані прогнози зроблено за рахунок спостережень та статистичних даних щодо поширення та рівня поразки Омікроном. Справа в тому, що, незважаючи на сплеск захворюваності, він переноситься набагато легше, ніж його попередні «побратими».

Чиновник підкреслив, що Омікрон менш агресивний, а в умовах зростаючої кількості вакцинованих від COVID-19 новий штам не призводить до таких високих показників госпіталізацій, як раніше, та й у лікарнях пацієнти набагато швидше одужують, з меншими наслідками. І все менше потрібні системи для подачі кисню.

Відповідно, Ляшко говорить про існуючий оптимістичний сценарій коронавірусу в майбутньому: вірус швидше за все перейде в ендемічне захворювання і стане звичайним сезонним ГРВІ.

Тим часом нагадаємо, що у «жовтій» карантинній зоні залишилася лише одна область України.

Також нещодавно ми повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я України змінило розподіл карантинних зон на території держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу