Тюремників звинуватили у закупівлі за завищеними цінами

Поділитися:

ГУ “Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України” Міністерства юстиції України уклала шість рамкових угод про постачання продовольства очікуваною вартістю 2,01 млрд грн. Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на дані державної системи ProZorro.

Термін цих угод розрахований відразу на три наступні роки (до 2024 року). Планується, що замовник проводитиме відбори, на яких учасники рамкової угоди змагатимуться за право постачати в’язниці ті чи інші продукти.

При цьому послуги постачальників будуть оплачуватись протягом 60 банківських днів після поставки на склади установ замовника по Україні.

Проте ЗМІ пишуть про дуже завищені ціни, які постачальники встановлюють на свою продукцію. Так, заморожена обезголовлена ​​риба коштує 96 грн/кг. Це має бути хек, мінтай, сардинелла, аргентина, морський окунь чи зубатка. Водночас в інтернет-магазині «Metro» свіжомороженого хека Bornstein без голови продають на третину дешевше – по 70 грн за кілограм. І це лише один із таких прикладів.

Нагадаємо, що станом на 1 січня 2022 року, згідно з даними Міністерства юстиції, в українських в’язницях відбувають покарання безліч іноземців. 458 представників інших країн перебували в установах виконання покарань, і 679 – перебували у слідчих ізоляторах.

Ув’язнені іноземці є громадянами понад 30 країн світу, серед яких: Греція, Азербайджан, Білорусь, Ізраїль, Китай, Конго, Йорданія, Росія, США, Судан, Ірак, Литва, Туркменістан, Туреччина, Бразилія, Швеція, Вірменія, Литва, Узбекистан, Молдова, Нігерія, Перу та інші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу