Німеччина сьогодні обирає президента

Поділитися:

Сьогодні, 13 лютого, у Німеччині проводяться вибори президента на найближчі 5 років. Зараз цю посаду обіймає Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Саме Штайнмаєр і є зараз головним кандидатом на перемогу, адже він виявив бажання продовжити свій термін перебування на посаді президента ще минулого року і одразу отримав значну підтримку від Соціал-демократичної партії Німеччини. Пізніше до цієї підтримки приєдналися представники Вільної демократичної партії, партії «Зелених» та спілки ХДС/ХСС. Таким чином, політик заздалегідь отримав найвпливовіше заступництво в країні.

На виборах сьогодні є ще три кандидати: доктор від партії «Лівих» Герхард Траберт, економіст Макс Отте від правої партії «Альтернатива для Німеччини», а також єдина жінка, астрофізик Штефані Гебауер від партії «Вільні виборці».

Є ймовірність, що вибори відвідає екс-канцлер ФРН Ангела Меркель. Також очікується присутність інших знаменитостей, на кшталт космонавта Олександра Герста та деяких футболістів національної збірної.

Нагадуємо, що у лютому 2022 року уряд Німеччини передасть Україні польовий госпіталь вартістю 5,3 млн євро.

Також повідомляємо, що нідерландська авіакомпанія KLM призупиняє польоти в Україну на тлі можливої ​​воєнної агресії з боку РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу