Стали відомі терміни запуску Президентського університету

Поділитися:

Президентський університет буде збудовано на території Київського ВДНГ, про що заявив головний архітектор у рамках прес-конференції в Українському кризовому медіацентрі. За його словами, вже розпочато демонтаж частини 19-го павільйону.

Слід зазначити, що колись тут проходили благодійні заходи, власниця-організатор яких заявила, що знесення павільйону не погодили з нею, а влада просто її обдурила.

У відповідь на звинувачення архітектор майбутнього освітнього закладу пояснив, що павільйон не є пам’яткою архітектури, а належить до частини фонової забудови ВДНГ. Більше того, він стверджує, що саме цей павільйон мав низку технологічних порушень, які б не дозволили інтегрувати його в майбутній Президентський університет.

Експерт додав, що виступає на боці Президента та захищає його ініціативу, оскільки такі університети не будувалися в Україні останні 30 років.

У майбутньому закладі будуть запропоновані студентам на вибір сучасні та інноваційні напрямки: IT та кібербезпека, біотехнології, нанотехнології, космічні технології, міжнародні комунікації, енергетичні технології та інші.

А на території університету планується облаштувати лабораторії, що відповідають сучасним нормам, у яких будуть проводитись наукові дослідження у процесі навчання. Окрім цього проект включає будівництво медичного центру та апарт-готелю, призначеного для викладачів.

Зазначається, що запуск першої черги Президентського університету запланований на 1 жовтня 2023 року.

Раніше ми писали, що Президентський університет будуватимуть без тендеру на проектування.

Також ми повідомляли про те, що у держбюджеті-2022 на Президентський університет заклали 500 млн грн. У відомстві зазначили, що кошти витрачатимуться відповідно до плану заходів щодо реалізації проекту, затвердженого Кабміном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу