Президентський університет будуватимуть без тендеру на проєктування

Поділитися:

Будівництво «Президентського університету» буде відбуватися без тендеру на проєктування. Про це дізналися журналісти після того, як проаналізували Прозорро, інформує «Перший Діловий».

Виявилося, що у системі немає жодних даних про тендер на виготовлення проєкт, на підставі якого будівельники повинні вести будівництво. Крім того, комісія Національної Спілки архітекторів знайшла ще декілька порушень: розроблення проєкту будівництва «Президентського університету» здійснювалося без проведення архітектурного конкурсу – що суперечить законодавству.

Також фахівці звернули увагу на те, що проєкт передбачає реконструкцію павільйонів на ВДНГ під університет, а по факту там відбувається повний демонтаж. Що суперечить закону. Тож комісія закликала всіх учасників проєкт терміново зупинити руйнування павільйону. І радить віднайти краще проєктне рішення на основі архітектурного конкурсу та професійної думки фахівців та прозоро представити проєкт громаді Києва.

Замовником будівництва є Національний комплекс «Експоцентр України». Очікувана вартість проєкту – 380,5 мільйона гривень. Пропозиції прийматимуть до 6 березня, аукціон попередньо призначений на 11 квітня.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки повідомили, що у держбюджеті-2022 на Президентський університет заклали 500 млн грн.

Раніше ми повідомляли, що підготовчі роботи щодо реалізації проекту Президентського університету вже стартували на території державного «Експоцентру України».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу