Компанія нардепа Лабазюка отримала понад 1 млрд гривень на ремонт доріг

Поділитися:

Більше одного мільярда гривень отримала компанія нардепа Сергія Лабазюка на ремонт доріг на Вінничині. Йдеться про Хмельницьке шляхово-будівельне управління №5, яке виграло тендер Укравтодору. Про це повідомляють журналісти-розслідувачі, інформує телеканал «Перший Діловий».

За умовами договору, підрядник повинен виконати поточний середній ремонт дороги Р-31 Бердичів – Хмільник – Літин. Проте в угоді немає інформації про кошториси – що не дає можливості порівняти ціни матеріалів з ринковими.

У торгах взяли участь три фірми: Хмельницьке ШБУ №56 нардепа Сергія Лабазюка, Автострада Максима Шкіля та Ростдорстрой із оточення мера Одеси Геннадія Труханова. Але переможцем стало саме Хмельницьке ШБУ із найнижчою ціною в 1 млрд 90 мільйонів гривень.

Торік тендери щодо цього ремонту оголошували двічі. Але замовник відміняв їх. Нині ж після проведення 3-ого тендеру, ремонт обійдеться на 105,61 млн грн дорожче, ніж міг би коштувати по торішньому тендеру. За даними ЗМІ, Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56 минулого року отримало підрядів Укравтодору на 5,23 млрд грн. Фактично Лабазюк контролював компанію і раніше, особисто захищаючи її під час обшуків СБУ.

Раніше ми повідомляли, що Україна та Молдова мають намір спільно збудувати дорожній прикордонний мостовий перехід через річку Дністер.

Також ми писали, що в Україні мають намір створити Національну комісію у сфері транспорту, що буде підзвітна президентові.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу