Компанія Коломойського відсудила у «Укренерго» 118 млн грн

Поділитися:

Олігархи проти держави. Компанія Юнайтед Енерджі з орбіти Ігоря Коломойського відсудила в “Укренерго” 118 мільйонів гривень за договором про врегулювання небалансів електроенергії, повідомляє “Перший Діловий” телеканал.

Відповідне рішення ухвалив Північний апеляційний держсуд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські суди протягом 2021 року ухвалили низку скандальних рішень на користь підприємств, власниками яких є олігархи.

Загалом суд зобов’язав «Укренерго» сплатити 1 мільярд 300 мільйонів гривень групі ДТЕК за роботу на ринку електроенергії, що балансує.

Зокрема, на початку року служителі феміди відмовили «Укренерго» у задоволенні касаційної скарги про стягнення 0,5 мільярда боргу із «ДТЕК Західенерго». Хоча у держкомпанії наполягали, що ДТЕК неналежно виконувала умови договору про надання послуг із передачі електроенергії.

Аналогічна ситуація сталася й у червні. “Укренерго” не зміг стягнути з компанії “Д.Трейдінг” 650 мільйонів. Ще одне рішення на користь «ДТЕК Західенерго» суд ухвалив у вересні. Зобов’язав держкомпанію виплатити 320 мільйонів гривень боргу за роботу на ринку електроенергії, що балансує.

Нещодавно ми писали, що держкомпанія «Укренерго» поскаржилася Раді нацбезпеки та оборони на компанію із групи ДТЕК Д.Трейдінг через порушення умов договору.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу