Мінцифри затвердило єдиний стандарт якості держсервісу

Поділитися:

В Україні більше семи тисяч державних органів з надання послуг українцям відповідатимуть новим вимогам. Міністерство цифрової трансформації запровадило єдині стандарти якості державного сервісу.

Про затвердження даного наказу передає пресслужба відомства.

Як пояснили у Мінцифри, дане рішення покликане на практиці реалізувати сучасний клієнтоорієнтований підхід в українських держустановах, наблизивши рівень сервісу до європейських і світових стандартів. Також полегшиться робота працівників Центрів надання адмінпослуг та інших офісів з надання адмінпослуг, оскільки з’явиться чіткий алгоритм дій у типових ситуаціях та шляхи реагування у різних ситуаціях.

У наданні послуг з’явилися вимоги:

  • надання послуг всім громадянам якісно та без дискримінації;
  • запобігання конфліктів із клієнтами;
  • позитивне мислення у проблемних ситуаціях з фокусом на розв’язанні проблеми, а не на неможливості цього;
  • реагування на відгуки відвідувачів, враховування зауважень у поліпшенні сервісу;
  • підтвердження отримання електронних листів і вказування ПІБ та контактів працівника, що їх опрацьовує їх, у разі обслуговування е-поштою;
  • надання відповіді протягом 5 хвилин в онлайн-чатах. У разі потреби більше часу, необхідно сповістити про це протягом 1 хвилини.

Розширилися певні вимоги: безбар’єрне надання сервісу різним групам населення (жестова мова, онлайн-перекладач); адаптація простору очікування та обслуговування для людей з інвалідністю, громадян з дітьми та будь-якого зросту, допомога їм під час візиту.

При цьому державні органи мусять бути безбар’єрними для людей з інвалідністю. А документи на прохання мають надаватися збільшеним шрифтом, а то й шрифтом Брайля, а інформація – жестовою мовою, зауважили у Мінцифри.

Стандарти поширюються на ЦНАП, сервісні центри МВС, державні міграційні служби та всі держоргани, що надають адмінпослуги.

Нагадаємо, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, скільки налічується користувачів у застосунку «Дія».

Раніше повідомлялося, що Мінцифри має намір покрити інтернетом усі дороги наступного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу