Помер голова Європарламенту – подробиці

Поділитися:

В Італії в лікарні в ніч проти 11 січня помер 65-річний президент Європейського парламенту Давид Сассолі. Про це повідомив його речник Роберто Куїлло.

«Сассолі помер о 01:15 в Авіано (Італія), де його було госпіталізовано. Дату і місце похорону оголосять найближчим часом», – написав він.

Раніше Європейський парламент повідомляв про госпіталізацію Сассолі у зв’язку з ускладненнями через дисфункцію імунної системи.

Італійський лівоцентристський політик перебував у лікарні в Італії з 26 грудня. Хронічне нездужання почалося у Сассолі з вересня минулого року, коли в нього піднялася температура, і медики запідозрили коронавірус. Проте тести показали негативний результат на COVID-19 і з’ясувалося, що у чоловіка пневмонія.

Політик припустив, що підхопив «хворобу легіонерів», як ще називають запалення легенів, під час пленарного тижня парламенту у Страсбурзі.

Давид-Марія Сассолі народився 30 травня 1956 року у Флоренції. Закінчив факультет політичних наук Флорентійського університету та розпочав журналістську кар’єру в невеликих газетах та новинних агентствах. Співпрацював у римській редакції щоденного видання «Il Giorno», сім років спеціалізуючись на політичній хроніці. 2009 року обраний до Європейського парламенту за списком Демократичної партії.

У 2013 році брав участь у праймеріз лівоцентристів, які мали на меті висування єдиного кандидата на виборах мера Риму (з результатом 26% залишився на другому місці). Через рік переобрано до Європарламенту та обрано заступником голови Європарламенту, отримавши 393 голоси депутатів. У січні 2017 року переобрано на цю посаду. У 2019 році обрано головою Європарламенту, отримавши за підсумками голосування 345 голосів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу