«Укравтодор» віддав туркам борги

Поділитися:

Державна компанія «Укравтодор» розрахувалася з боргами перед турецькою компанією Onur, віддавши 347,5 мільйона гривень за судовим рішенням.

«Укравтодор» віддав дану суму заборгованості ще наприкінці минулого року. Так, 30 грудня 2021 року представництво «Онур Тааххут Ташімаджілік Іншаат Тіджарет ве Санаї Анонім Ширкеті» отримало на свій рахунок 347,513 мільйона гривень.

Йдеться про контракт, укладений у січні 2020 року про виконання робіт з капітального ремонту трьох ділянок автодороги М-05 Київ – Одеса.

Позивач скаржився, що відповідач не виконав авансовий платіжний сертифікат від травня 2020-го і проміжний платіжний сертифікат від червня 2020, посилаючись на відсутність погодженого фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку про скасування фінансування даних робіт.

Вердикт Господарського суду міста Києва полягав у тому, що відсутність у боржника необхідних коштів не звільняє його від обов`язку виконати свої господарські зобов`язання.

Раніше ми повідомляли, що «Укравтодор» отримає 190 млн євро на ремонт автобану «Київ-Одеса».

Нагадаємо, що фаворити «Укравтодору» продовжують вигравати тендери на будівництво та ремонт доріг. До того ж – за завищеними цінами. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що турецька будівельна компанія «Онур» отримала від Укравтодору півтора мільярда гривень на ремонт траси до ОРДЛО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу