В Італії затримано українського режисера

Поділитися:

Українського театрального режисера Євгена Лавренчука затримали в Італії на запит Росії про його екстрадицію до РФ. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

«Генеральне консульство України в Неаполі надає консульську допомогу українському громадянину Євгену Лавренчуку, який 17 грудня був затриманий в Італії на запит Російської Федерації. Суд Неаполя обрав українцю запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту. наданий адвокат. Наразі консули та адвокат взаємодіють з італійськими правоохоронцями для з’ясування всіх причин затримання Євгена Лавренчука та захисту його законних інтересів. 31 грудня нашого громадянина відвідав консул. Умови його утримання під вартою прийнятні, стан здоров’я задовільний», — наголосив Ніколенко.

У соцмережах повідомляють, що, за заявою росіян, Лавренчук, 8 років тому в Росії, нібито вчинив фінансове кримінальне правопорушення. Італія вивчає запит із РФ.

Раніше Вищим антикорупційним судом було заочно заарештовано колишнього голови правління української фінустанови «ПриватБанк» Олександра Дубілета.

Зазначається, що йому обрано запобіжний захід — утримання під вартою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу