У Міненерго розповіли, чи будуть українці із теплом на новорічні свята

Поділитися:

Міністр енергетики Герман Галущенко запитав у компанію «Нафтогаз» з метою з’ясувати, яка нині ситуація із запасами газу, чи достатньо палива для опалення.

Зокрема йдеться про Новорічні свята, оскільки раніше неодноразово заявляли про гостру нестачу газу, через що в Україні можуть вимкнути опалення ще до Нового року.

«Я попросив, щоби надали цифри. НАК “Нафтогаз” запевняє, що контракти укладені та обсяги будуть потрібні. На жаль, дуже багато маніпуляцій на цю тему», – пояснив чиновник.

В той же час НАК «Нафтогаз України» запевняє, що насправді немає причин для паніки найближчим часом. За словами представників компанії, є достатні обсяги запасів газу для опалення. Причому не лише для житлових будинків, а й для підприємств ЖКГ. Загалом у «Нафтогазі» пообіцяли, що згідно з контрактами, до кінця 2022 року постачання палива буде безперервним.

Раніше у “Нафтогазі” визнали, що не зможуть довго утримувати низькі ціни на газ для населення.

Більше того, нещодавно тепловики звернулися до Кабміну із проханням вплинути на «Нафтогаз». А якщо ні, то вони будуть змушені відключити тепло в українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу