Тепловики звернулися до Кабміну

Поділитися:

Відомо, що підприємства ТКЕ (Теплокомуненерго) заборгували Нафтогазу чималі суми. І заборгованість зростає щодня. У зв’язку з цим тепловики бачать єдиний вихід – відключити котельні, тобто перевести їх у режим «технологічної броні», що означає запобігання замерзанню теплоносія та руйнування тепломереж. Проте у будинках українців різко похолодає.

Асоціація Укртеплокомуненерго звернулася до Кабміну, зокрема до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. У заяві повідомляється, що тепловикам катастрофічно не вистачає газу для побутового призначення, яке їм Нафтогаз має відпускати за фіксованою ціною. До речі, фіксована ціна також була встановлена ​​і для бюджетних установ. Проте обсяги, що їх встановила компанія-постачальник, не відповідають реальним споживчим обсягам.

«Причиною дефіциту у зазначених обсягах газу є те, що необхідні обсяги споживання природного газу визначав Нафтогаз Трейдинг самостійно, як середнє арифметичне значення споживання газу підприємствами ТКЕ за останні три роки, без аналізу та врахування особливостей проходження попередніх опалювальних сезонів, термінів їх початку та закінчення, температурних показників минулих сезонів та їх прогнозу на очікуваний», – зазначено у заяві прем’єр-міністру.

Нагадаємо, що у жовтні поточного року, коли опалення тільки було підключено, тепловики вже зверталися до Кабінету Міністрів з метою вплинути на дії Нафтогазу, проте жодних реакцій з боку уряду на попереднє звернення не було.

Лише за жовтень борг підприємств ТКЕ становив понад 800 мільйонів гривень. Те саме повторюється і в грудні 2021 року: станом на 20 число поточного місяця теплопостачальні підприємства заборгували вже 72,5 мільйона гривень.

В результаті, до Нового року та Різдва ці борги можуть зрости, а то й перевищити 1 мільярд гривень. Отже, єдиний вихід – або відключення опалення, або вплив уряду на “Нафтогаз Трейдинг” скоригувати обсяги газу, що відповідають пільговим тарифам.

Нагадаємо, що раніше уряд заявив про виділення коштів у розмірі 20 мільярдів гривень для місцевих бюджетів.

Також ми повідомляли, що Нафтогаз продає газ на біржі за рекордною ціною.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ