У Вінниці збільшилася вартість реконструкції аеропорту

Поділитися:

У Вінниці суттєво зросла вартість реконструкції тамтешнього аеропорту. Між комунальним підприємством «Аеропорт Вінниця» Вінницької міськради та ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком» днями було підписано договір про додатковий аналогічний обсяг робіт з реконструкції аеродрому вартістю понад 431 млн гривень. Про це свідчить інформація в системі ProZorro, пишуть журналісти-розслідувачі.

Дана компанія більше двох років тому виграла тендер на реконструкцію аеродрому за майже 897 млн гривень. Дедлайн виконання дорожніх робіт та облаштування інженерного забезпечення був кінець поточного року. Проте за тендерною документацією, роботи не виконувались , бо не було фінансування.

Навесні через пандемію термін робіт було продовжено до середини літа 2023 року. І тільки восени цього року замовник перерахував компанії аванс 33 млн гривень та оплату 77 тисяч.

Домовленість про додаткове фінансування відбулася за переговорною процедурою. Тож тепер реконструкція аеропорту обійдеться в 1,33 мільярда гривень. Загальна вартість робіт збільшилась у півтора раза.

Як розповів замовник робіт, після того, як стартують роботи потрібно буде змінити проєкт з метою оптимізації рішень стосовно аеродромно-планувальних робіт. Йдеться про зміну положення та збільшення площі перону на понад 30 тисяч квадратних метрів – для стоянки літаків. Також гроші знадобились через необхідність перерахунку вартості будівництва.

Додаткові роботи знадобилися у зв’язку зі зміною вимог стандартів ІКАО для використання літаків літери «С» (Boeing 373-800) без обмеження та літаків типу Boeing 767-300ER з обмеженнями за масою. Також замовник відмовився від світлосигнальних вогнів, замінивши світлодіодними. Ще нібито змінився спосіб прокладання кабелів для світлосигнального обладнання і вимоги до облаштування очисних споруд. Оскільки підсумкову відомість ресурсів та кошторису не опублікували у загальному доступі, неможливо дізнатись, які суми там вписані і чи співпадають з ринковими.

«Альтком» є власністю нідерландської компанії Altcom Global N.V. та донецького підприємства «Фінансово-промислова група «Альтком» жителів донеччини Сергія Павличова і Олександра Тисленка. «Альтком» перебуває в складі засновників Національної Асоціації шляховиків України і вважається одним із ключових підрядників «Укравтодору».

Надаємо, що в Кривому Розі, що у Дніпропетровській області, розпочалися масштабні будівельні роботи з реконструкції аеропорту.

Раніше ми повідомляли про наміри місцевої влади реконструювати аеропорт «Полтава».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу