Західні журналісти помітили, що олігарха Коломойського не чіпає українська влада

Поділитися:

Фігурує у численних корупційних оборудках, однак покарання досі не отримав. Олігарх Ігор Коломойський, якого звинувачують у шахрайстві та привласненні 5-ти з половиною мільярдів доларів Приватбанку – досі не отримав не лише покарань, а й звинувачень від української прокуратури – пишуть закордонні ЗМІ, інформує телеканал «Перший Діловий».

І це попри те, що Коломойському неодноразово інкримінували участь у виведенні коштів з нині державної фінустанови не лише в українських, але і в іноземних судах. Але, як виявляється – пише Financial Times – це й досі не стало достатніми доказами для прокуратури, аби пред’явити обвинувачення та розпочати розслідування.

Тижнем раніше Апеляційний суд скасував рішення Окружного адмінсуду столиці, яким у квітні 2019-го було задоволено позов кіпрської компанії Тріантал Інвестментс. Тоді судді відмінили рішення НБУ від 2016-го року про визначення пов’язаних з Приватбанком осіб. Тріантал Інвестментс, яка підконтрольна колишньому власнику Привату, Ігорю Коломойському, до націоналізації фінустанови володіла майже 17% акцій Приватбанку. В Нацбанку задоволені рішенням апеляційного суду. Адже відповідно вердикту Великої палати Верховного суду у цій справі рішення регулятора про визначення пов’язаних осіб не може бути оскарженим в суді жодної юрисдикції.

Раніше ми повідомляли, що Коломойський пропонував гроші в ОАСК за зрив конкурсу на голову САП.

Також ми писали, що паливо «Укргазвидобування» можуть продавати на біржі, пов’язаній з Коломойським.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу