Рада вирішуватиме, що робити з боргами перед шахтарями

Поділитися:

Верховна Рада вирішуватиме питання погашення заборгованості та виплати заробітної плати перед шахтарями.

Для цього парламент має зібратися на позачергове засідання 16 грудня. Голова Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про скликання нардепів.

Відомо, що на сьогодні борг перед гірниками сягає 1,9 млрд гривень. Шахтарі оголосили про наміри влаштувати акції протесту, якщо питання не буде вирішене.

Як розповів голова профспілки гірників Михайло Волинець, це він з народними депутатами ініціював збір підписів про проведення позачергового засідання парламенту.

«Завтра шахтарі будуть в Києві. Я особисто подав заявку на пікетування Офісу президента, Верховної ради, Кабміну, Міністерства енергетики. Наразі існує заборгованість 1,9 млрд гривень», – наголосив голова профспілки.

Також він розповів, що потрібно зробити для соціального забезпечення тих, хто працює на шахтах, які можуть закрити через збитковість. Волинець навів приклад Німеччини, де для підтримки таких людей спрямовували мільярди євро.

Натомість продовження мораторію на закриття шахт дозволить зменшити соціальне напруження у вугледобувних регіонах.

«Подальші дотації шахт не призводять до розвитку цих територій. Продовження мораторію на банкрутство надає можливість вугільним шахтам більш-менш існувати коштом дотацій з бюджету. Разом з тим не відповідати по своїх боргових зобов’язаннях, не витрачати час на суди тощо», – наголосив він.

Як відомо, Рада ухвалила закон, який передбачає продовження ще на два роки дію мораторію на банкрутство держшахт.

Також ми писали, що Міністерство енергетики повідомляє про те, що державна компанія «Центренерго» у найближчі дні розрахується із шахтарями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу