МВФ зробив прогноз щодо впливу пандемії на економіку

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді спрогнозували вплив коронавірусної пандемії на глобальну економіку. Йдеться про можливі загрози через появу нового штаму «Омікрон», який може виявитися стійким до вакцин.

У коментарі для Reuters директор МВФ Кристаліна Георгієва розповіла, що новий недосліджений варіант коронавірусу загрожує зниженням темпів відновлення світової економіки.

«Новий штам, який може поширитися дуже швидко, може підірвати довіру. І в цьому сенсі ми, ймовірно, побачимо деякі зниження зроблених нами в жовтні прогнозів зростання світової економіки», — наголосила вона.

Георгієва переконана, що тільки спільними зусиллями можливо вийти з кризи. Йдеться і про вакцинацію, і про підтримку найуразливіших частин світу. Також вона наголосила на необхідності якомога швидше вирішити проблему заборгованості бідних держав.

Раніше Фонд прогнозував світове зростання на 5,9% у 2021 році та 4,9% у 2022-му, проте Сполучені Штати та інші країни зазнали негативних змін через варіант коронавірусу «Дельта», який домінує серед штамів. У ВООЗ заявили, що «Омікрон» може обігнати «Дельту».

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали світ утриматися від паніки через появу недослідженого варіанту Covid-19 Omicron. Натомість радять владам країн підготуватися.

Раніше ми повідомляли, що ЄБРР зробив прогноз щодо ВВП України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу