Посол Німеччини прокоментувала запуск «СП-2»

Поділитися:

Посол Німеччини в Україні заявила, що запуск «Північного потоку-2» у нинішніх реаліях здійснити не вдасться. На це є цілком обґрунтовані причини.

Справа в тому, що Росія спочатку має зробити анбандлінг, тобто оформити російський оператор газопроводу таким чином, щоб він юридично відповідав законодавству Німеччини.

Діяльність інституту Bundesnetzagentur заснована виключно на німецьких та європейських законах. Отже, для сертифікації “СП-2” Російської Федерації необхідно виконати умову – провести анбандлінг.

Посол підкреслила, що цей факт не стосується відповіді Росії на її шантаж.

Крім цього, посол Німеччини в Україні відзначила вигідність пропозиції, яка надійшла від України, – постачати додатковий обсяг газу (+55 мільярдів кубометрів) за спеціальними умовами. Однак збільшення транзиту палива може бути реалізовано лише в тому випадку, якщо Росія зможе більше його видобувати.

Вона додала, що якщо РФ буде комерційно зацікавлена ​​у такому реченні, готова транспортувати газ через пункт передачі, розташований на східному кордоні України, то пропозиція цілком може стати реальністю.

У будь-якому випадку, сертифікація «Північного потоку-2» відкладена Федеральним мережевим агентством Німеччини, і говорити про запуск раніше, ніж через півроку немає сенсу.

Раніше ми писали, що російський газопровід «Північний потік-2» може бути введений в експлуатацію без сертифікації. Щоправда, у такому разі «Газпром» отримає мільйонний штраф.

Також ми повідомляли, які втрати можуть очікувати на Україну після запуску «Північного потоку-2».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу