У Мінекономіки поділилися очікуваннями щодо «промислового безвізу»

Поділитися:

У Міністерстві економіки очікують на початок формальних переговорів з ЄС щодо угоди про відповідність та прийнятність промислової продукції наступного року. Про це заявив заступник міністра економіки та торговий представник України.

За його словами, перейшла до третього етапу оціночних перевірок Євросоюзу, які необхідні для укладання «промислового безвізу». Загалом передбачено 8 етапів.

Згідно з очікуваннями Мінекономіки, наступного року планується вийти «якщо не на повний висновок, то на початок формальних переговорів щодо укладення угоди про промислове безвіз».

Отримавши висновок «промислового безвізу» Україна отримає підтвердження, що вона є промислово розвиненою державою, де продукція виробляється відповідно до стандартів ЄС щодо якості та безпеки такої продукції. Ця угода дозволить виробникам продукції отримувати усі необхідні сертифікати для експорту до України.

Раніше ми повідомляли, що український уряд розраховує на приєднання наступного року до Європейської конвенції про єдиний транзит, тобто на так званий «митний безвіз».

Також ми писали про те, що у Всесвітньому банку підрахували вигоду від ефекту так званого «енергетичного безвізу». Щорічно він може приносити близько 1,5 млрд доларів доходів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу